2020 – 2021 m. m. apgyvendinimo sezonas: apgyvendinimo mokestis nesikeis, atsisakoma triviečių kambarių

Vytauto Didžiojo universiteto (toliau – VDU) rektoriaus patvirtino apgyvendinimo mokesčius, taikomus gyvenantiems universiteto bendrabučių studentų kambariuose, kurie kaip ir kasmet, įsigalios nuo 2020 m. liepos 1 d. ir galios iki 2021 m. birželio 30 d. Apgyvendinimo kainos, atsižvelgiant į kambarių tipus, palyginus su 2019 – 2020 m. m. taikytomis – nesikeis.

Visgi pokyčių, kuriais siekiama ne tik pagerinti individualias gyvenimo sąlygas, bet ir reaguoti į koronaviruso (COVID-19) situaciją, jo prevenciją bei valdymą VDU bendrabučiuose, nusimato. Dėl šių priežasčių nuspręsta mažinti studentų, gyvenančių viename kambaryje, skaičių ir nuo 2020 m. liepos 1 d. atsisakyti triviečių tipo kambarių tose bendrabučiuose, kuriuose apgyvendinimo sutartys yra sudaromos akademiniams metams. Šie bendrabučiai pasirinkti dėl dažnos studentų kaitos iš / į bendrabutį tiek mokslo metų eigoje, tiek jiems pasibaigus.

Nuo 2020 m. liepos 1 d. triviečių kambarių nebeliks šiuose kambariuose:

  • Nr. 2, esančiame Vytauto pr. 71, Kaune
  • Nr. 5, esančiame Universiteto g. 8, Akademijoje, Kauno r.
  • Nr. 6, esančiame A. Vivulskio g. 36, Vilniuje

Atitinkami triviečiai kambariai bus pertvarkomi į dviviečius, tačiau su triviečių kambarių atsisakymu, koreguojasi ir kitų kambarių tipai bendrabutyje Nr. 6, esančiame A. Vivulskio g. 36, Vilniuje. Įvertinant šio bendrabučio išplanavimą ir tenkantį gyvenamąjį plotą vienam asmeniui, blokinio tipo kambariai taps vienviečiais (iš dviviečių) ir dviviečiais (iš triviečių). Keičiantis kambario tipui, atitinkamai keičiasi ir apgyvendinimo mokestis tiek šiame, tiek kitose bendrabučiuose, tačiau, kaip ir minėta, mokesčio dydis atsižvelgiant į kambarių tipus, palyginus su 2019 – 2020 m. m. taikytomis – nesikeis.

Nuo 2021 m. liepos 1 d. planuojama atsisakyti triviečių kambarių ir bendrabutyje Nr. 1, esančiame Taikos pr. 119, todėl su studentais, kurie norės įsikelti į šį bendrabutį, bus sudaromos metinės apgyvendinimo sutartys, kurios galios iki 2021 m. birželio 30 d. Esami šio bendrabučio gyventojai, turintys galiojančias apgyvendinimo sutartis visam studijų laikotarpiui apie VDU inicijuojamus pokyčius bus informuojami atskirai 2020 – 2021 m. m. pavasario semestre.