Klaida 404. Toks puslapis neegzistuoja

Balandžio 17–18 d. VDU bendrabučiuose Nr. 4, 5, 7, 8, ir 10 bus sukelta karšto vandens temperatūra

Informuojame, kad AB „Kauno energija“ nuo balandžio 17 d. 10 val. iki balandžio 18 d. 10 val. vykdys karšto vandens temperatūros pakėlimą dėl legioneliozės profilaktikos. Universiteto g. 6, Universiteto g. 8 ir Studentų g. 1, 5, 7 (VDU bendrabučiuose Nr. 4, 5, 7, 8 ir 10) bus vykdoma karšto vandens vamzdynų dezinfekcija sukeliant temperatūrą iki 66 laipsnių. Išlikitę budrūs, kad nenusiplikytumėte karštu vandeniu.

Velykų džiaugsmai VDU bendrabutyje Nr. 2 „Baltija“

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) bendrabučio Nr. 2 „Baltija“ gyventojai neseniai paminėjo Velykas. Studentai džiaugėsi velykinių kiaušinių medžiokle bendrabučio patalpose, po kurios laimėtojų laukė saldūs prizai, o po nuotaikingos medžioklės bendrabučio gyventojai susirinko pasivaišinti šilta arbata ir gardžiais saldumynais.

Velykas VDU studentai, gyvenantys bendrabutyje Nr. 2, paminėjo ir  su nuotaikingo velykinio filmo „Triušis Piteris“ peržiūra.

Dalinamės keliomis akimirkomis iš šventės bendrabutyje Nr. 2.

Džiaugsmingos Velykų nuotaikos – jau VDU bendrabutyje Nr. 4

Vytauto Didžiojo universiteto bendrabutis Nr. 4 jau džiaugiasi artėjančiomis Velykomis! Bendrabučio tarybos ir jos pirmininkės Mildos Štaraitytės iniciatyva bendrabučio bendruomenė puošė šakas bei margino margučius dažais ir dekupažo būdu.

Velykinėmis dekoracijomis papuoštame bendrabutyje jau sklando šventiškos nuotaikos ir ragina ruoštis artėjančioms gražiausioms pavasario šventėms.

Išrinkta VDU bendrabučio Nr. 2 tarybos pirmininkė

Kovo 14 d. išrinkta VDU bendrabučio Nr. 2 „Baltija“ tarybos pirmininkė 2023/2024 mokslo metams. Ja tapo Yuliia Matiiuk. Tarybos pirmininkė turės suformuoti bendrabučio tarybą, kurios pagrindinis darbas – vadovauti ir kartu atstovauti bendrabučio gyventojų interesams, dalyvauti iškilusių problemų sprendime, vykdyti įvairias veiklas bei puoselėti ir vystyti bendruomeniškumą.

Rasti VDU bendrabučio Nr. 2 „Baltija“ tarybos pirmininkės kontaktus ir susipažinti su kitų VDU bendrabučių tarybomis ir jų pirmininkais galite čia.

Kovo 20 d. VDU bendrabučiuose Nr. 4, 5, 7, 8, ir 10 bus sukelta karšto vandens temperatūra

Informuojame, kad kovo 20 dieną nuo 11.00 iki 16.00 val. Vytauto Didžiojo universiteto bendrabučiuose Nr. 4, 5, 7, 8, ir 10 (esančiuose Universiteto g. 6, 8 ir Studentų g. 1 , 5, 7, Akademija, Kauno rajonas) bus atliekama karšto vandens vamzdynų dezinfekcija sukeliant vandens temperatūrą iki 66 laipsnių. Bendrabučio gyventojus prašome išlikti atidžius ir nenusiplikyti karštu vandeniu.

Galimi trumpalaikiai karšto vandens tiekimo sutrikimai. Atsiprašome už laikinus nesklandumus.

Pokyčiai VDU bendrabutyje Nr. 5 ramadano metu

Kovo 10 dienos vakare prasidėjus šventam musulmonų pasninko mėnesiui – ramadanui – VDU bendrabutis Nr. 5 (Universiteto g. 8, Akademija, Kauno r.) skelbia apie virtuvės rakinimo laiko pokyčius.

Norint suteikti visas sąlygas Vytauto Didžiojo universiteto studentams, išpažįstantiems mulsumonų tikėjimą, laikytis ramadano, 1 aukšto virtuvė bei 2, 3 ir 4 aukštuose prie lifto esančios virtuvės šventojo pasninko laikotarpiu nebus rakinamos nakties metu. Musulmonų kalendorius devintajį mėnesį, dar vadinamą ramadanu, musulmonai, be kitų draudimų, taip pat nevalgo ir negeria dienos metu, ir gali pasistiprinti tik nusileidus saulei, todėl VDU užtikrina galimybę bendrabutyje Nr. 5 gyvenantiems studentams musulmonams laikytis savo tradicijų.

Taip pat primename apie galimybę pasinaudoti VDU bendrabutyje Nr. 5 esančiu meditacijos kambariu. Ir ramadano besilaikantys, ir visi kiti bendrabutyje Nr. 5 gyvenantys studentai gali naudotis meditacijos kambariu ir turėti savo asmeninę erdvę meditacijai, maldai, susikaupimui, taip pat kitiems dvasiniams ar psichologiniams reikalams.

Nakties metu nerakinamomis virtuvėmis VDU bendrabučio Nr. 5 gyventojai galės naudotis iki ramadano pabaigos, t. y. balandžio 9 dienos vakaro, o meditacijos kambarys bendrabutyje veikia nuolatos.

DON@ Projektas: Tarptautinių studentų bendruomeniškumo stiprinimas ir savitarpio pagalba

2024 m. sausio 24 d. vykusio orientacinio renginio naujiems studentams ir studentėms metu Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pristatė ir jau tradicija tapusią akciją „Dalintis reiškia rūpintis“ (angl. „Sharing is Caring”). Ši akcija skirta naujai atvykusiems užsienio studentams ir studentėms rasti pirmtakų paaukotų daiktų, reikalingų studijoms ir kasdieniam gyvenimui Kaune pavasario semestro metu.

Per gruodį ir sausį ankstesnės kartos studentai(-ės) aukojo nedaug naudotus, gero stovio daiktus ateinančiai kartai. Daiktų rinkimo akcijų metu kolekciją papildė virtuvės reikmenys, smulkioji elektronika, knygos, sporto įranga, kanceliarinės ir laisvalaikio prekės, valymo priemonės, skėčiai, veidrodžiai, pakabos ir t. t.

Į pastarąjį „Dalintis reiškia rūpintis“ renginį susirinko daugiau nei 50 naujų tarptautinių dieninių studijų ir mainų studentų ir studenčių. Puoselėjant dalijimosi kultūrą dalyviai(-ės) ne tik stiprino bendruomeniškumo jausmą, bet ir pasinaudojo proga sutaupyti. Draugiškoje atmosferoje studentai(-ės) mėgavosi bendravimu ir gaiviaisiais gėrimais.

Tikru renginio akcentu tapo loterija. Kiekviena(s) į renginį užsiregistravęs(-usi) dalyvis(-ė) gavo unikalų numerį, o laimėtojai(-os) buvo išrinkti(-os) atsitiktinių skaičių generatoriaus pagalba. Laimingieji laimėjo tokius daiktus kaip lempa, virdulys, žaidimo kortos, drabužių džiovykla, vandens filtras ir trikojis.

Šios akcijos yra projekto „DON@ Donation Possibilities for Newcomers“ (liet. „DON@ mainų ir dovanojimo galimybės atvykėliams“) dalis. Pagrindinis šio projekto tikslas – palengvinti mažiau galimybių turinčių student(-čių) integraciją ir pagerinti jų gyvenimo sąlygas skatinant tarpusavio paramą, įtrauktį ir darnų vystymąsi.

Projektas apima skaitmeninės platformos, skirtos keistis ir dovanoti daiktus, organizuoti renginius ir platinti vadovus, padedančius įgyvendinti panašius projektus kitose aukštosiose mokyklose ir jų partnerinėse organizacijose, kūrimą.

Daugiau apie projektą skaitykite čia:

Renginys „Dalintis reiškia rūpintis“ 2023 m. rugsėjo mėnesį: vaizdo įrašas ir straipsnis.

Tarptautinis susitikimas Valensijoje, Ispanijoje – Startuos projekto „DON@“ skaitmeninė platforma keitimuisi daiktais.

Tarptautinis susitikimas Kaune, Lietuvoje – Toliau sėkmingai vykdomi projekto DON@ darbai.

Naujas projektas DON@ palengvins studentų integraciją.

„Surask savo Valentiną“ VDU bendrabutyje Nr. 6

Vasario 14-ą dieną minimos Meilės dienos šurmulys neaplenkė ir VDU bendrabučio Nr. 6. Bendrabučio tarybos iniciatyva surengtas renginys subūrė bendrabučio gyventojus į „Meilės strėlių šaudymo varžybas“. Studentų poros draugiškai varžėsi dėl pirmosios, antrosios ir trečiosios vietos laimėjimo atlikdamos bendrabučio tarybas sugalvotas užduotis. Pirmą kartą bendrabutyje Nr. 6 vykstantis tokio tipo renginys sukėlė didelį dalyvių susidomėjimą, tad užduotys atliktos itin entuziastingai.

Renginio metu bendrabučio Nr. 6 gyventojai paminėjo ir ką tik, vasario 13 dieną, praūžusias Užgavėnes – viena iš studentams kliuvusių užduočių buvo blynų valgymas. Dviejų švenčių – Valentino dienos ir Užgavėnių – minėjimas atnešė daug garsaus juoko ir gerų emocijų dozę. VDU bendrabučio Nr. 6 taryba tikisi, kad ateityje šis renginys taps nauja tradicija ir vyks kasmet.

Kitų aukštųjų mokyklų studentai gali rezervuotis gyvenamąsias vietas VDU bendrabutyje Nr. 6 ir gyventi jose iki birželio mėnesio

Informuojame, kad, atsilaisvinus kambariams, kitų aukštųjų mokyklų (ne VDU) studentai, norintys apsigyventi VDU bendrabutyje Nr. 6 (esančiame A. Vivulskio g. 36, Vilniuje), gali tai padaryti ir gyventi bendrabutyje iki šių metų birželio mėnesio.

Daugiau informacijos teikia:  

  • Studentų centras (Studentų reikalų departamentas)
  • Adresas K. Donelaičio g. 52-111, Kaunas
  • Telefonas (8 37) 751 175
  • El. paštas studentas@vdu.lt

VDU bendrabutyje nr. 2 „Baltija“ vyko renginio „Carry the love“ iniciatyva

Sausio 28–29 dienomis vyko Lietuvos krikščionių studentų bendrijos kartu su kitomis jaunimo ir studentų organizacijomis organizuotas renginys „Carry the love“. Renginio dienomis LKSB vykdė ir iniciatyvą, kurios metu aplankė VDU bendrabutyje Nr. 2 „Baltija“ gyvenančius užsienio studentus. Bendrijos nariai siekė užmegzti artimesnį ryšį su užsienio studentais, klausė jų, ar jie nesijaučia vieniši, ar nepatiria streso savo studijose – norėta išsiaiškinti, kokie yra užsienio studentų džiaugsmai ir iššūkiai studijuojant Lietuvoje. Iniciatyva pritraukė užsienio studentų, kurie dalijosi savo patirtimi, bendravo vieni su kitais ir LKSB nariais.